Mètode Feldenkrais

  • El mètode Feldenkrais no és una teràpia ni substitueix un tractament mèdic, sinó que és un Mètode educatiu. El seu objectiu és superar dolors, limitacions i aconseguir un benestar, vitalitat física i mental. No volem canviar els nostres alumnes, volem millorar-los.
  • El mètode Feldenkrais és útil per a qualsevol persona amb ganes de millorar, amb curiositat per a reaprendre i descobrir les seves pròpies habilitats. També és molt útil per a persones amb problemes neurològics, lesions cròniques, etc. bebès o nens amb problemes de mobilitat o psicomotricitat.

Moshe Feldenkrais

Moshé Feldenkrais

ATM

Autoconsciència a Través del Moviment

“I ara estirats al terra, escolteu els vostres recolzaments, la vostra respiració.”

Així és com podria començar una sessió d’ATM amb el mètode Feldenkrais. Les sigles ATM provenen de l’anglès: Awareness Through Movement, que en català equivaldria a Autoconsciència a Través del Moviment. En altres paraules, en la pràctica de l’ATM es tracta d’un procés de presa de consciència.

A vegades treballem al terra, d’altres dempeus o asseguts. Segons la lliçó, el professor ajuda  l’alumne a través de consignes a viatjar dins el seu aprenentatge.

Amb moviments suaus, i sense arribar als límits, anem aprofundint en l’autoaprenentatge, adquirint consciència de les peculiaritats del funcionament neuromotor i de les formes alternatives de controlar les funcions motrius. L’ATM és grupal.

 

“Fixa’t en la teva respiració, si tens tensió, tindràs bloqueig, si el diafragma està  bloquejat tindrem menys estabilitat i més tensió.”


IF

Integració Funcional

Sessió individual amb llitera

La sessió d´IF sempre sorgeix a partir d’un desig o una necessitat per a saber o aprendre més. El treball normalment es realitza en llitera, però segons el tema a treballar també podem treballar asseguts o dempeus.

L’alumne rep a través de les mans del professor, amb un tacte no invasiu, informacions sensorials i kinestèsiques. Així a través de la informació i la sensació podrà descobrir i aprendre noves maneres de moure’s per a millorar el seu propi funcionament. En el procés de la sessió es creen connexions entre diferents parts del cos.